preskoči na sadržaj
Vijesti

POSJET OSMAŠA VUKOVARU (23. - 25. 02. 2020.)

   

    Učenici osmog razreda OŠ „Kuna“ posjetili su Vukovar 23. - 25. veljače 2020. godine u sklopu nacionalnog projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ kojem je cilj učenicima posvjedočiti istinu o Domovinskom ratu te značaj i ogromnu žrtvu koju je podnio grad Vukovar i njegovi stanovnici u obrani Republike Hrvatske.

 


   Po dolasku na odredište, nakon dvanaestosatnog puta, osmaši su odmah krenuli u samostalan obilazak izložaka na prostoru Memorijalnog Centra Domovinskog rata Vukovar u krugu kojeg su bili smješteni. Službeni program posjeta započeo je sljedeći dan predavanjima o Domovinskom ratu i o Bitci za Vukovar nakon čega je uslijedio vođeni obilazak izložbene postave Memorijalnog centra. Učenici su tijekom sljedeća dva dana posjetili memorijalna mjesta na širem području grada. Uz pratnju vodiča obišli su Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčaru, masovnu grobnicu na Ovčari, hangare Veleprometa, spomen-obilježje Kukuruzni put – Put spasa, ruševine Borovo Commercea, crkvu sv. Filipa i Jakova, Vodotoranj, Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, mjesto sjećanja – Vukovarsku bolnicu 1991. i učili o događajima koji su se tu zbili ratne 1991. godine.

    Također su posjetili Gradski muzej Vukovara i Muzej vučedolske kulture te su, osim povijesti vezane za Domovinski rat, dobili priliku upoznati bogatu povijesnu i kulturnu baštinu grada. Iako nije bilo mnogo slobodnog vremena uspjeli su se, po prvi put, okušati u kuglanju te je za njih organizirana disco-večer na brodu na Dunavu kako bi se družili sa svojim vršnjacima i kako bi naravno vidjeli da Vukovar i dalje živi.

Slike iz Vukovara možete pogledati u galeriji slika.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Maras   datum: 28. 2. 2020.

Virtualne učionice

 

 

 

 Naš YouTube kanal


Croatian Makers


e-Dnevnik

Kuna Pelješka

 

preskoči na navigaciju