preskoči na sadržaj
Vijesti

Organizacija rada škole u novim okolnostima

Slijedom Odluke predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospodina Andreja Plenkovića da se od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, u osnovnim i srednjim školama obustavlja nastava na dva tjedna škole su dužne organizirati nastavu nastavu na daljinu. S tim u svezi dužani smo upoznati zaposlenike, učenike i roditelje s organizacijom rada škole u novim okolnostima.


S obzirom na to da se u svim osnovnim i srednjim školama neće održavati nastava od ponedjeljka, 16. ožujka 2020., krenut će izvođenje nastave na daljinu.

Isporuka obrazovnih sadržaja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan u sljedećim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem:
 

Razred Termin
1. razred OŠ 8 – 10 h
2. razred OŠ 10 – 12.30 h
3. razred OŠ 13 – 16 h
4. razred OŠ 16 – 19 h


Prvi dan emitiranja nastave na daljinu preko HRT 3 pod nazivom Škola na Trećem bit će u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine.

Za učenike predmetne nastave osnovnih škola i učenike srednjih škola svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan. Sadržaji će uključivati videosnimku predavanja, kao i dodatne radne materijale. Dodatno se potiču svi predmetni nastavnici da, osim ovoga osnovnog paketa, pripremaju vlastite sadržaje ili organiziraju suradnju u svojim virtualnim razredima. Također, predmetni nastavnici čiji predmeti nisu pokriveni osnovnim paketom mogu organizirati nastavu u 5., odnosno 6. satu u danu. 

Za sve učenike online nastava počinje u ponedjeljak, 16. ožujka 2020., prema rasporedu i smjenama koje će odrediti MZO i objaviti na mrežnim stranicama.

Ravnatelj je dužan osigurati prihvat učenika razredne nastave koje roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće.
Učenici u školi također trebaju pratiti nastavu na programu HRT 3. Dakle, za njih neće biti organizirana nastava, nego će pratiti obrazovni program na televiziji ili će sudjelovati u nastavi na daljinu uz praćenje učitelja.

U ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine, organiziran je školski prijevoz po ustaljenom rasporedu i voznom redu jer je premijer Vlade Republike Hrvatske istaknuo kako oni učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole koji nemaju mogućnost ostati kod kuće, mogu doći u školu gdje će biti zbrinuti.

Svi učenici predmetne nastave (koji to još nisu učinili) trebaju se registrirati u office365 sustavu kako bi ih razrednici povezali s virtualnim učionicama.

Obavijesti o nastavi na daljinu kao i poveznice za pristup virtualnim odjelima nalaze se u izborniku ove stranice "Virtualne učionice".Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ana Milovčić   datum: 14. 3. 2020.

Virtualne učionice

 

 

 

 Naš YouTube kanal


Croatian Makers


e-Dnevnik

Kuna Pelješka

 

preskoči na navigaciju